Przejdź do treści
Zupy:
- Rosół z kury: Pyszna zupa z kurczaka z dodatkiem warzyw i makaronu. 15zł
- Krem z pomidorów: Kremowa zupa z pomidorów z dodatkiem śmietany i ziół. 15zł
Dania główne:
- Karkówka po bawarsku: Karkówka zapiekana z serem i ketchupem, podawana z ziemniaczanym puree i surówką z kapusty. 35zł
- Schabowy: Klasyczny schabowy panierowany i smażony na patelni, podawany z ziemniakami i kapustą zasmażaną. 35zł
- Gołąbki z kaszą: gołąbki z kaszą i mięsem, podawane z sosem pomidorowym i ziemniakami. 30zł
- Fasolka po bretońsku: Duszona fasolka z kiełbasą i cebulą, podawana z chlebem. 25zł
- Bigos z kiełbasą: Bigos, czyli klasyczne duszone danie z kapusty i kiełbasy, podawane z chlebem. 25zł
- Kotlet mielony z warzywami: Kotlet mielony z mięsa wołowego, podawany z warzywami i ziemniakami. 23zł
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane: Proste ziemniaki gotowane w mundurkach. 10zł
- Frytki: Klasyczne frytki ziemniaczane. 10zł
- Surówka z marchewki: Surówka z marchewki startej na tarce. 10zł
Desery
- Lody z bitą śmietaną i sosem czekoladowym: Lody waniliowe z bitą śmietaną i sosem czekoladowym. 15zł
- Ciasto sernik: Słodki sernik na kruchym spodzie. 15zł